Ida Björn

Tillbaka till verkligheten

I helgen var det bröllop. Nicklas storebror gifte sig. Jag fick en del ansvar på detta bröllop. Först fick jag äran att göra två bröllops tårtor, snacka om press. Sen blev jag tilldelad rollen som lekledare eller toastmaster som Nicklas sa. Så förra veckan bestod av planering inför lekarna. Det var mycket som skulle inhandlas och planeras och inte nog med det så åkte Google translate fram. Jag var tvungen att prata engelska eftersom bruden inte lärt sig svenska så bra. 

Några bra lekar vart det tillslut. Första leken brudparet fick köra var den traditionella "skoleken". Som alltid var det en hit. Många skratt blev det. Sen vart det en lek som heter "gemensam nämnare". Alla gäster hade fått varsin lapp. På den lappen stod ett påstående som stämmer in på den personen. T.ex. "äger en katt". Alla som då äger en katt av gästerna fick ställa sig upp. Brudparet skulle då lista ut vem av alla gästerna som hade just den lappen. De kunde fråga lekledaren om en ledtråd om så behövdes. 
Nästa lek var "sammarbete". Här skulle brudparet tillsammans slå in ett paket med omslagspapper, sax och tejp, MEN de skulle hålla varandra i hand så de bara kunde använda en hand var. Brudparet lyckades genomföra uppdraget felfritt. När paketet var inslaget så kom en twist. Nu skulle de öppna paketet. Haha. Varför ska man slå in ett paket till någon när man kan lira folk att göra det själva. Mohaha. 
Sen körde vi lite frågesport. Innan bröllopet hade jag skickat några frågor till brudparet på fb som de skulle svara på. Frågor om dom själva. På bröllopet skulle dom svara på frågorna men om varandra. Ett roligt sätt att lära sig saker om varandra som man kanske inte visste. 
Sista leken var en klassisk musikquiz. 
Jag kände mig nöjd över mitt arbete som lekledare och jag hoppas att även brudparet var nöjda över det. 

Även mitt arbete med bröllops tårtorna vart jag väldigt nöjd. Dom smakade väldigt gott och vart riktigt fina enligt mig själv. För att vara första gången som jag gjort något sådant seriöst så är jag nöjd. 
Fyllningen på tårtorna vart vit choklad mousse och 70% choklad mousse och sen gjorde jag en Cream cheese frosting och hade under sockerpastan. 


Igår var första dagen tillbaka på jobbet efter semestern. Det kändes helt underbart. Dock lite surt att bli inslängd på en jätte stor operation första dagen 😂 snacka om att hjärnan gick på högvarv och att fötterna va ömma när jag kom hem. 
Idag hade jag en 18 tur och det var lite lugnare än gårdagen. 
Sen imorgon har jag en kort dag och slutar kl 14 och är ledig fredag och lördag sen jobbar jag söndag och ledig måndag. Rätt Nice vecka ändå att börja med 😁 

På fredag så ska jag och Cili till bvc för hennes 4års kontroll. Cili har full koll på vad dom ska göra efter jag berättade och ser fram emot att få träffa sköterskan, men dock lite besviken att det inte är en doktor hon får träffa. Haha. 

Igår när vi satt och åt så sa Cili något jag faktiskt blev lite stolt över. När hon blir stor så ska hon bli doktor 😁 det är min dotter det 😁 och hennes kusin Evangelin skulle bli undersköterska doktor 😁 som för övrigt jag också vill bli! 😃 

Har insett att Cili faktiskt blivit en rätt så stor tjej. Hon kommer med många kloka svar och frågor. Ibland för kloka saker som inte en fyra åring ska ha tankar runt. 

Just nu är det mycket om morfar som hon pratar om. Frågor om varför morfar är död och hur morfar dog. Jag har förklarat för henne varför och hur hennes morfar dog. Att han var sjuk och att hans hjärta inte orkade längre så det slutade slå och ett hjärta måste slå för att man ska leva. Hon har fått lyssna på mitt hjärta och höra att det slår. Känna på min puls för att veta att det är hjärtat som pumpar runt blodet. 
Det sjuka är att hon verkligen förstår det man säger och tar till sig det. Efter jag berättade för henne och hon fick känna på pulsen och lyssna på hjärtat så var hennes svar "mamma du är frisk och ditt hjärta boomar så du lever. Mitt hjärta boomar med. Jätte hårt när jag springer". 

Ja, min dotter är en fantastisk tjej. Jag är mycket stolt över att kunna säga att det är min dotter. 
Pedagogerna på dagis har alltid vara positiva saker att säga om henne. Hon är alltid glad och positiv med många kramar att dela ut. En tjej dom bryr sig om andra och ska alltid trösta. 
Det värmer i hjärtat på en mamma att höra såna saker om sin dotter. 
Hon är så lik sin morfar så det ibland gör ont i hjärtat på mig. Alltid med en blick av jävulskap. En förkärlek för körven. 

Min pappa och hennes morfar hade varit så stolt över den underbara grisfisen som jag fick, men även frågat sig hur två odjur kunnat få en sån skönhet till dotter ♡