Ida Björn

Sommar
Rätt många som har första dagen på sin semester idag. Perfekt start på semestern enligt mig då det blev en regn dag. Då kan man göra bort massa måsten i hemmet eller bara ligga framför netflix hela dagen.
Själv har jag inte gått på semester ännu. Min sista jobb dag är den 25e juli. Klart man längtar lite till semestern, men ändå känns det lite vemodigt eftersom jag kommer vara borta typ 1 år från jobbet då. Man är ju lite smått nervös över om man kommer komma ihåg allt efter varit hemma så länge men en del kommer nog alltid sitta i ryggraden. Haha. 
 
Idag var jag och Cili hos barnmorskan eller barnmorsan som Cili så fint säger. Vi pratade lite om vad läkaren hade sagt på mötet jag hade med henne och hur mina tankar kring min förlossning ser ut idag. Sedan tog vi blodtryck som såg helt okej ut, sockret var även det på en bra nivå, blodvärdet var även det på topp och det känns bra eftersom under min graviditet med Cili fick jag kämpa med att få upp det värdet, men förgäves. 
Eftersom jag börjat få en del sammandragningar så tog vi en urinodling för ibland kan det tydligen vara något bakteriellt som orskar sammandragningar, men efter jag beskrivit när sammandragningarna kommer så tyckte barnmorskan det lät mer som det "aktiverades" genom stress och när jag är aktiv. Skulle jag tycka att det blir värre och mer ihållande så skulle jag kontakta förlossningen direkt. Jag vill inte ha bebisen på rätt sida kroppen flera veckor förtidigt så därför kommer jag för engångs skull lyssna på kroppen och inte bara bita ihop för att det är personalbrist på jobbet eller pengatarmen som drar ihop sig när pengarna rinner ur handen som det gör vis sjukskrivningar. 
Min vikt går sakta men säkert uppåt. Har gått upp 5.5 kg under dessa 21 veckor. Både jag och Nicklas har smått börja lägga om kosten en hel del eftersom att jag inte ska öka så många kilo under denna graviditet. Min kropp skulle bokstavligen hata mig om jag skulle gå upp 40 kg denna gång som jag gjorde med Cili. 
Även fast fogarna och sammandragningarna säger emot en del så försöker jag röra mig en del. Barnmorskan är inte orolig för att jag ska gå upp så hemskt mycket under min graviditet eftersom jag inte ökar lika snabbt som jag gjorde med Cili. När jag var vecka 21 då jag väntade Cili så hade jag gått upp drygt 8kg. 
 
På fredag är det midsommar. Jag har turen att jag får vara ledig under midsommarafton, men jobbar resterande dagar av helgen. På midsommar ska vi umgås med Jennie och Robert. Kommer bli hur trevligt som helst. Vi ska äta en god middag och sen bara umgås. Är det bra väder så blir det väl att vara ute och spela lite kubb under dagen, men väder prognosen ser inte direkt positiv ut, men jag är faktiskt inte så brydd om vädret för vi kommer ha det bästa sällskapet. 
 
Blir en rätt lugn dag idag. Cili har bestämt att hon ska sitta och se pokemon hela dagen och det är helt okej för mig. Jag ska försöka ta mig i kragen att plocka ihop lite tvätt på övervåningen och gå ner och köra en maskin så man gjort något vettigt idag. Sen blir det nog bara att chilla framför en bra film tills maken kommer hem för då ska middagens lagas. 
 
Näe, nu orkar jag faktiskt inte skriva något mer. Får väl se om jag skriver något innan nästa besök hos barnmorskan annars så hörs vi av efter den 16/7 :D 
Tack och hej säger nu denna tjej :D