Ida Björn

Sommar och sol
Nu är sommaren äntligen här, som jag och Cili har längtat efter sommaren och kunna gå barfota ute och känna gräset under fötterna!

Jag har dock jobbat en hel del så jag har inte kunnat njuta av sommaren och det vackra vädret så mycket, men om ca 4,5 vecka är det min tur att gå på semester. Jag hoppas att den befarade toppen av covid aldrig kommer här i Västerbotten så jag får min semester. Jag behöver verkligen min semester efter dessa mindre roliga veckor på iva 2.
Ja, vi har haft det lugnt men bara att bära skyddsutrustningen dag in och dag ut har inte varit en dans på rosor. 

Idag har jag faktiskt varit ledig. Jag vakade av igår morse och imorgon kväll kl 21 kliver jag på för att göra 2 nätter på iva 2 igen. Enligt vk så är det bara 2 patienter som vårdas för covid på iva just nu i länet. Ska bli intressant och se vilka av mina patienter som är kvar. Jag har mina aningar men man vet juh aldrig. 

Jag vakar av på morgonen på midsommarafton. Då blir det hem och sova fram till kl 13-14 och sen hoppa in i duschen och sen göra i ordning tillbehören för middagen och sedan fara till min systers sommarstuga ute i järnäs och fira midsommar med delar av familjen.
Längtar faktiskt rätt mycket. Eftersom jag jobbar en hel del nuförtiden så hinner man inte umgås ordentligt med syskonen och syskonbarnen mina. Sen att man får träffa syrrans lilla valp Jackie Brown gör juh inte saken sämre!

Fun fact. Sen iva 2 öppnade den 4 april så har jag hittills gjort 120 timmar övertid. I vanliga fall så brukar jag göra ungefär max 20 timmar övertid på 1 år och då är inte pandemin över ännu och säkert många fler övertid timmar måste arbetas. Man får dessutom bara jobba 200 övertids timmar per år. Undra om det blir ett undanfall och dessa 200timmae får överskridas om vi får en topp här i Västerbotten? Ja, det återstår väl att se.

Många säger att jag ska se det positiva med att man får mer pengar och ja det gör jag väl meeeen det är 120 timmar som jag hellre hade spenderat med min man och mina barn!