Ida Björn

Hej Mitt Vinterland
Igår var det än lugn dag. Vi vaknade rätt tidigt och efter vi vaknat så for vi på affären för att handla frulle och middag. Eftersom jag har en man som verkligen tycker om julmat så handlade vi så vi kunde äta ett mindre julbord här hemma. Jag själv blir rätt trött på julmat efter första gången jag äter det på året så middagen för mig vart väl ingen jätte hit, men vad gör man inte för kärleken. 
Efter middagen igår så spelade vi Bamse med knuff som Cili fick av sin mormor i julklapp. Cili tyckte det var roligt men hon brås nog på sin moster Cecilia eftersom hon är en dålig förlorare. Haha. Cili vann dock mot oss så det slutade bra. 
Jag och Nicklas satte oss och hade lite tid tillsammans efter Cili gått och lagt sig. Vi spelade Yatzy. Nicklas vann 2 av 3 omgångar. Inte grät jag floder för det. 
Efter det så kallade sängen även för oss. Det vart rätt tidigt för att vara oss och det var tur det. Klockan 04.30 så ringde Nicklas mobil. Det var bara för han att kliva upp för att fara till Hörnefors och sätta sig i traktorn och vinkla ut plogen eftersom det snöat hela natten. 
 
Jag och Cili gjorde morgon vid kl 08.30. Blev att gå ner och ordna frulle åt Cili. Jag och Björn gick ut för morgon pinken. Efter Björn gjort bort sina behov så släppte jag in honom och spottade mig i händerna för att skotta fram brevlådan och skotta bort plogvallen. Ganska skönt med morgon träning innan frulle. Efter jag tryckt i mig lite frulle så tog jag på mig ute kläderna igen och gick ut för att skotta resten av gården. Musklerna fick lite träning och jag fick frisk luft. Dock vart det en massa svordomar eftersom vår snöstyrare suger hästpung. Den är en sån där billig variant från biltema. Den har dessutom böjt sig i mitten och hugger fast för det minsta lilla gupp. 
När jag kom in så ringde jag min älskade man och vi satt tillsammans och beställde en ny snöstyrare. Får bara hålla tummarna att den är bättre än den skit vi har ny. 
Nicklas pratar om att han vill köpa en snöslunga, men jag tycker det är rätt ro fyllt att gå och skotta snö. Det är perfekt gratis träning. Sen tycker jag inte vi har så pass stor gård så vi behöver en snöslunga. Bara vi får den nya snöstyraren så kommer det vara roligt att skotta igen. 
 
Nicklas och jag hade även en diskussion i sommars. Han tyckte vi behövde en åkgräsklippare, men jag sa blankt nej. Jag tycker det är rätt skönt att plugga in lurarna och gå och klippa gräset och lyssna på en podd eller musik.
När vi bodde i gräsmyr så hade vi inte en snöslunga eller åkgräsklippare. Vi hade inte pengarna till det. Så vi barn fick hjälpa pappa att klippa gräset och skotta gården. Det har inte gjort oss dummare eller latare.
 
Som jag sa nu till Nicklas. Cili är snart så pass stor att även hon kan hjälpa till med att klippa gräset och skotta snön. Det är perfekt för att hon ska kunna tjäna en extra slant utöver sin veckopeng. Precis som jag och mina syskon fick göra när vi var mindre.
 
Vad tycker ni om att jag inte vill skaffa snöslunga eller åkgräsklippare ? Och vad tycker ni om att jag anser att det är bra att Cili kommer kunna hjälpa till med sånt när hon blir lite äldre och att hon får lära sig att man måste hjälpa till för att få extra pengar ?
 
Nicklas kommer jobba färdigt lagomt till middagen sen blir det nog en rätt lugn kväll för oss. Det ser ut som att det inte kommer snöa förrän imorgon mitt på dagen och då kommer det snöa ända fram til fredag kväll. Tror min kära man kommer försöka vara vaken så länge som möjligt ikväll så han kan sova länge imorgon eftersom det lär bli många timmar under morgonkvällen och fredagen för honom. 
 
Själv kommer jag och Cili bara ta det lugnt imorgon. Jag ska fara och jobba på fredag igen och vara på sjukhuset fram till måndag kväll. Det känns väl si så där egentligen eftersom jag inte kommer kunna fira nyår med min familj utan sitta på sjukhuset själv framför datorn, men jag fick iaf vara med min familj på julafton och det är det som räknas för mig. 
 
Pussar och kramar till er alla där ute i detta avlånga land.