Ida Björn

Liten har blivit stor
Idag så var jag och tjejerna på Cilis förskola. Hon skulle tömma sitt skåp och hämta all sin konst m.m. eftersom hon går på sommarlov och efter sommaren så börjar hon förskoleklass. Snacka om sjukt. Min lilla tjej, som i mina ögon fortfarande är 3 år, är så stor att hon fyller 6 år om ca 3 månader och ska börja stor skolan. Fy jag blir nästan tårögd när jag tänker på det. Varför ska tiden gå så himla fort?

Jag och Nicklas var på föräldramöte på Cilis nya skola inför skolstarten i höst. Hennes klass verkar som en bra klass. Alla barn från hennes förskola, som ska börja förskoleklass, hamnar alla i samma klass. Känns super roligt och skönt för då vet jag att hon har sina trygga punkter där. Sen hennes fröken verkar som en otroligt fin kvinna som är mån om sina elever. 



Från en sak till en annan. Jag och maken har börjat tänka på framtiden och hur man ska kunna orka med allt. Båda. Är rejält överviktiga så vi har insett att om vi ska orka med våra vildingar så är det bäst att ta tag i detta problem. Vi började igår med nutrilett shake och soppor. ( Cili får naturligtvis vanlig mat.) Vi ska även försöka till tusen att gå en promenad efter middagen varje dag och jag ska även försöka mig komma ut på en promenad under dagen med vilddjuren. Mitt egna mål är att försöka nå 10 000 steg om dagen men allt över 6000 steg är fullt acceptabelt. 

Igår var en jobbig dag. Järnspikarns vad man var hungrig, men det är inte konstigt när man ska hålla sig till 4 shake:ar och 1 skål soppa per dag och man är van att äta vad man vill och när man vill. Idag gick det mycket bättre för mig. Jag hade problemet att jag kom på kl 12 att jag inte fått i mig något ännu. Haha.
Dock så igår när jag smakade dessa soppor vi köpt av nutrilett så insåg jag att de va verkligen inte för mig. Jag höll på kräkas när jag försökte äta dom(nicklas tyckte däremot om dom som tur va så det inte va ett slöseri med pengar att köpa dom). Jag ställde mig istället och gjorde en egen soppa. En soppa med morötter, tomater, gul lök och Purjolök. Vansinnigt god blev den. Äter ca 2 dl av denna soppa till middag och eftersom jag gjorde en hel kastrull med soppa igår så har jag middag iaf denna vecka.

Vi har satt som delmål att hålla oss till shake och soppa iaf i 3 veckor och sedan smyga in ett riktigt mål mat om dagen till middag men att vi bara lagar det vi ska äta och inte en massa mat som man annars gör. T.ex. Om vi ska äta lax så lagar vi bara 1 laxfilé till oss var. Sen att man ser till att man alltid har sallad hemma och frukt. Så man slipper att man går och små äter mackor, kex, chips eller andra onyttiga saker. 

Det som är jobbigast för mig är nog saknaden av socker. Alla som känner mig vet att jag är en sockerråtta och har ett beroende när det kommer till socker. Jag har typ abstinens just nu om jag ska var ärlig, men jag har gett mig fan på att jag ska klara detta! 

Igår när vi vägde in oss eller vad man ska säga så låg min vikt på 97kg. Mitt mål är att iaf komma ner till 80kg till att börja med, men kommer jag ner till 70kg så vore det idealet. 
 
Näe, bäst att försöka sova så man orkar med morgondagen. Om vädret tillåter blir det en promenad med brudarna på dagen och sen fortsätta städa huset. Det ska vara skinande rent till fredag tänkte jag. Haha. Någon gång ska väl vara den första. Haha. Godnatt.