Ida Björn

Vardagen kommer och helgen går
Livet ser desamma ut som innan. Nicklas jobbar, Cili går skola och jag är hemma med Ruthan. Rutiner är bra. Vi kliver upp kl 7 varje morgon. Cili börjar skolan kl 8.10. Jag och Ruth tar en morgonpromenad på va 30 minuter och sedan bär det av hemåt för ta ut Björn på en liten morgonpromenad. Sen sover Ruth tills Cili ska hämtas kl 13.
Jag och Cili har bestämt att varje dag efter hon slutar skolan ska vi gå till biblioteket och låna en bok som vi läser på kvällen när hon ska sova tillsammans (förutom fredagar då biblioteket är stängt). Som sagt rutiner är bra.

Idag då vi var på biblioteket så blev jag lite lätt irriterad. Inne på barnsektionen så finns det ett bord där man målat en fia med knuff spelplan. Det brukar ofta sitta högstadie barn där och spela. Inget mig emot då jag själv gjorde det när jag gick på artediskolan. Dock idag så satt det 3 unga killar där och spelade som var väldigt högljudda och hade ett språk som jag anser inte ska förekommas där små barn vistas. Såg att Cili blev lite skärrad av deras ordval mot varandra så jag sa vänligt grabbar visst kan ni tänka på språket när det är småbarn i närheten. Jo, det skulle dom göra sa dom. Dock så vet nog de flesta hur dagens ungdomar är(tyvärr). De började säga saker som va fan, du måste ju tänka på språket för helvete.  Jävla fitta vårda ditt språk.  Men kuken nu förlorade jag. 
 Jag kollade på Cili och sa med hög röst  det är tur att du som är 6 år är mer mogen än killar i tonåren. 

 Det som störde mig mest under vårt besök på biblioteket var att dessa pojkar bara fick en tillsägelse av personalen och det var en vek pojkar lugna ner er nu. 
 Hade vi hållit på så när jag gick skola så hade vi åkt ut med huvudet först. Det är helt galet att ungdomarna får hålla på hur de vill och att vuxna är nästan rädd för dom. Jag tror dock att de flesta ungdomar som inte sköter sig snart vet vem jag är, för jag är en av de få som säger ifrån då de beteer sig illa mot varandra eller någon annan, då de kastar ut flaskor på gatan m.m. Jag vet att många tänker  men har du själv inte varit ung och dum eller  och ja, det har jag verkligen och idag ångrar jag det dumma man gjorde. Jag önskar att det fanns vuxna som sa till mig att det inte var okej det jag och mina vänner gjorde. 

Jaja, nån dag kanske fler vuxna får tillbaka ryggraden de en gång i tiden hade och vågar ta den där konflikten med våra ungdomar. Jag vet att om Cili eller Ruth skulle betee sig så där skulle dom få veta hut!